‘De romantici zijn terug van nooit helemaal weggeweest’

De Correspondent geeft aan het einde van het jaar wat lees-, kijk- en luistertips, voor wie tussen alle feestdagen door wat tijd te doden heeft.  
Karel Smouter schrijft, onder de kop De romantici zijn terug van nooit helemaal weggeweest:
‘Zo nu en dan komt er een liedje voorbij dat de tijdgeest perfect weet te vatten. Zo’n liedje is wat mij betreft ‘Scare Away The Dark’ van Passenger, een Engelse singer-songwriter. In de videoclip die erbij gemaakt is, zie je het prototype van een grijs kantoor veranderen in een bloeiende tuin. Kantoorslaven worden dansers, kopieermachines worden plantenbakken. Enfin, je moet het maar even bekijken. De een zal een clip zien waarin een typische hipster het ene romantische cliché op het andere stapelt. De ander – je hoort het: ik ben zo iemand – laat zich juist raken door dit ongegeneerde generatielied.’ 
Bijna 3 miljoen mensen zagen inmiddels de clip op YouTube.